Sociale, culturele en sportieve participatie

Participatie en sociale activering

Annelien Lecluyze
Staatsbaan 148
9870 ZULTE
T 09/321.84.32
F 09/388.58.85
annelienlecluyze@ocmwzulte.be

Met het oog op maatschappelijke participatie en culturele en sportieve ontplooiing van cliënten voorziet het O.C.M.W. verschillende initiatieven.

Elke drie maanden wordt er een nieuwsbrief verspreid  om het aanbod bekend te maken.

Zo wordt er een tussenkomst voorzien in schoolkosten, inschrijvingsgelden in sportverenigingen, opvangkosten of schoolreizen naargelang de periode van het jaar.

Tijdens de winterperiode worden cinematickets voorzien zodat cliënten kunnen proeven van cultuur.

Trouwe supporters van SV Zulte Waregem kunnen het hele jaar door voetbaltickets afhalen.

Om  kansarme gezinnen ook de kans te geven speelgoed aan te kopen ter gelegenheid van Sinterklaas wordt een tussenkomst voorzien.

Om een gezonde levensstijl aan te moedigen, kunnen mensen terecht bij de BOV-coach (Bewegen op Verwijzing) die hen helpt om meer te bewegen op hun eigen tempo en tegen een heel lage prijs: klik hier ( 403.2 kB) voor meer informatie. 

Tot slot wordt er jaarlijks een kerstfeestje vanuit het O.C.M.W.-Zulte georganiseerd. Tijdens deze namiddag kunnen mensen in begeleiding genieten van een hapje en een drankje en komt de kerstman op bezoek voor de kinderen. Nadien ontvangt iedereen een kerstpakket. Het feestje is bovenal een moment van gezellig samenzijn, gezien Kerst voor sommige mensen een zware  periode is.