Huishulp met Dienstencheques

HH 02-13

In het kader van de dienstencheques, werd (met ingang van 16 juni 2003) een nieuwe poetsdienst binnen het O.C.M.W.-Zulte opgericht: de dienst Huishulp.

De poetshulp komt wekelijks, iedere veertien dagen of maandelijks langs om huishoudelijk werk te verrichten. Dit werk bestaat voornamelijk uit poetsen en strijken.

Patriculieren kunnen deze vorm van hulpverlening aanvragen en vergoeden het aantal gewerkte uren met hetzelfde aantal dienstencheques.

Per dienstencheque (die u aanvraagt bij Sodexo: zie hieronder) betaalt u 9 euro. Daarvan is er 30 % fiscaal aftrekbaar, waardoor u per cheque eigenlijk slechts 6,30 euro betaalt.
De cheques kunnen besteld worden met een minimum van 10 stuks.

Onze dienst Huishulp stelt momenteel 54 poetshulpen te werk. Er doen reeds ongeveer 390 hulpvragers een beroep op deze dienst.

Wie komt in aanmerking?

De dienst huishulp richt zich tot volgende doelgroep : inwoners van Zulte vanaf 60 jaar en personen met zelfredzaamheidsproblemen op basis van medische en/of sociale indicaties.
De dienstverantwoordelijke zal op basis van een beknopt sociaal verslag de aanvragen afhandelen. Bij medische indicatie wordt steeds een medisch attest gevraagd ; aanvragers met sociale problematiek worden beoordeeld op basis van een sociaal verslag.

Indien u denkt tot deze doelgroep te behoren, kunt u zich laten inschrijven op de wachtlijst.

Hoe gebeurt de aanvraag?

Om op de wachtlijst te komen bij de dienst Huishulp dient u 2 documenten ondertekend terug te bezorgen aan het OCMW: het 'aanvraagformulier (120.3 kB)' en de 'overeenkomst'. (128.0 kB)

Als er een poetshulp beschikbaar is om de gevraagde hulp te bieden, zal er door de verantwoordelijke contact opgenomen worden. Zij brengt u verder op de hoogte van het tijdstip van de hulp en zal u begeleiden bij het bestellen van de dienstencheques.

Indien u een huisbezoek wenst om u te helpen bij het invullen van de documenten dan mag u hiervoor steeds de verantwoordelijke contacteren.

Voor meer info betreffende de algemene werking van de dienstencheques kan u ook terecht op de website: www.dienstencheques-vlaanderen.be

In overleg met u zorgen wij voor een kwaliteitsvolle dienstverlening op maat.
Onze troeven zijn: kwaliteit, stiptheid en discretie!

Financiële bijdrage

De hulpvrager betaalt rechtstreeks aan de werknemer en onmiddellijk bij uitvoering van de diensten: het aantal cheques dat overeenkomt met het aantal gepresteerde uren.

Contacteer ons

Veerle Van Steenberghe
Ann De Jonghe
Staatsbaan 148
9870 Zulte
T 09/321.84.28
F 09/388.58.85
veerlevansteenberghe@ocmwzulte.be
anndejonghe@ocmwzulte.be

Openingsuren

Ma - vrij

9u00 - 12u00
Namiddag op afspraak