Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


Poetsdienst

Poetsdienst

Nog steeds vormt het wekelijks onderhoud van de woning voor veel bejaarden een probleem. Om die reden kan men een beroep doen op de poetsdienst.

De poetsdienst van het O.C.M.W.-Zulte telt momenteel 14 poetsvrouwen die instaan voor het onderhoud van de woning bij ongeveer 140 hulpvragers.

De poetsvrouw wordt belast met het zwaardere werk zoals dweilen, schuren en boenen van vloeren, het zemen van de ramen,...

De poetsvrouw komt meestal één halve dag per veertien dagen.

Wie komt in aanmerking?

De hulp van de poetsvrouw wordt ingeroepen door mensen welke, gezien hun leeftijd of hun sociale situatie, niet langer zelf kunnen instaan voor het onderhoud van hun woning.

Hoe gebeurt de aanvraag?

De hulpvrager doet de aanvraag bij de dienst Thuiszorg van het O.C.M.W.-Zulte. De verantwoordelijke komt op huisbezoek om vast te stellen in hoeverre de hulp van de poetsdienst nodig is. Tijdens het bezoek wordt ook de bijdrage berekend (die is afhankelijk van het inkomen) en wordt de werking van de dienst uitgelegd.

Indien blijkt dat de poetsdienst onvoldoende beantwoordt aan de nood van de hulpvrager, kan er samengewerkt worden met gezins- en bejaardenhulp.

Financiële bijdrage

De hulpvrager betaalt een bijdrage afhankelijk van het maandelijks inkomen.

Het uurtarief is momenteel 0,72 % van het maandelijks netto-inkomen.
Er is een minimumtarief van 6 euro / uur en een maximumtarief van 8,5 euro / uur.
(dit zijn de nieuwe bedragen die gelden vanaf 01/01/17)

Contacteer ons

Ann De Jonghe
Staatsbaan 148
9870 Zulte
T 09/321.84.24
F 09/388.58.85
anndejonghe@ocmwzulte.be

Openingsuren

Ma - Vrij

8u00 - 12u00
13u00 - 17u00