Lokaal Opvang Initiatief

Vreemdelingen

Annelien Lecluyze
Staatsbaan 148
9870 ZULTE
T 09/321.84.32
F 09/388.58.85
annelienlecluyze@ocmwzulte.be

Op 26/08/2002 opende het O.C.M.W.-Zulte een lokaal Opvanginitiatief (L.O.I.) voor asielzoekers op volgend adres:

Kloosterstraat 1
9870 Machelen / Zulte

LOI

De bewoners van het L.O.I. krijgen wekelijks 70 euro op hun persoonlijke rekening gestort. Hiermee moeten ze voeding en persoonlijke aankopen betalen.
De maatschappelijk assistente koopt de producten aan voor de dagelijkse hygiëne (zoals zeep, shampoo, tandpasta,...) alsook de producten voor het onderhoud van de woning.
Wat betreft de vervoerskosten, koopt het O.C.M.W. voor de bewoners een abonnement van De Lijn aan. Eventuele andere vervoerskosten (zoals trein, metro,...) betaalt het O.C.M.W. terug.
Er staan eveneens 3 fietsen ter beschikking.
Daarnaast krijgen de bewoners maandelijks een telefoonkaart ter waarde van 5 euro en enkele jetons om hun kledij te wassen in een wassalon.

De bewoners krijgen de kans om via het Huis van het Nederlands een cursus Nederlands te volgen. Daarnaast geeft een vrijwilligster wekelijks Nederlandse les ter plaatse.

Wat de medische opvolging betreft, werkt het O.C.M.W. samen met een plaatselijke huisarts. Alle medische kosten neemt het O.C.M.W. ten laste.

Voor juridische begeleiding, kunnen de bewoners een beroep doen op de begeleidster die dagelijks langskomt. Bovendien wordt er samengewerkt met het Bureau voor Juridische Bijstand van Gent om een pro-deo advocaat aan te stellen.

Klik hier voor het Huishoudelijk Reglement ( 239.6 kB).