Senioren

Het decreet van 30 april 2004 stimuleert de gemeenten tot het voeren van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen. Het gemeentebestuur van Zulte heeft in haar beleidsverklaring (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 24 mei 2007) de intentie uitgedrukt om een degelijk en kwalitatief seniorenbeleid uit te bouwen. 

Seniorenbeleid is meer dan zorg alleen.  Het gaat om vrijwilligerswerk, participatie en allerlei initiatieven op verschillende beleidsdomeinen zoals cultuur en sport, maar ook bijvoorbeeld ruimtelijke ordening. De boeiende verscheidenheid binnen de seniorengroep, samen met de ervaring en de mondigheid van deze nieuwe generatie hebben geleid tot de oprichting van de Seniorenadviesraad.

Seniorenverenigingen

- Seniorenbrochure

Op donderdag 10 mei 2012 werd de eerste Zultse Seniorenbrochure voorgesteld aan de pers. De brochure werd naar alle 63-plussers verstuurd.
Op dinsdag 12 januari 2016 werd de 2de editie van de Seniorenbrochure voorgesteld. Een digitale versie van deze brochure kan je hier vinden:

SENIORENBROCHURE (5.0 MB)

De Lijn
Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!
U kan hier meer informatie vinden.

ZIVI

ZorgInformatie Voor Iedereen (zivi): zoek snel en gratis relevante informatie op over:

- Zorgverleners en artsen volgens locatie of specialisatie;
- Contactgegevens en fiches van woonzorgcentra, serviceflats, andere zorginstanties, ….;
- De medische bijsluiter van bijna elk erkend medicijn in België (functie ondersteund door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten);
- De arts/apotheker/tandarts van wacht (functie ondersteund door Geowacht).

Bezoekers kunnen op zivi.be gratis en snel relevante zorginformatie opzoeken. Ook op Smartphones en tablets.
www.zivi.be

logo

Producten