Zwerfkatten

Milieudienst

Centrumstraat 8
9870 Zulte
T 09 243 14 07
F 09 243 14 01
milieu@zulte.be
Medewerkers

Castratie en sterilisatie bij katten

Lentekriebels in je buik? Dit geldt niet in de laatste plaats voor de niet-gecastreerde en -gesteriliseerde katers en poezen. Krolse viervoeters staan bekend om hun nachtelijke tuinconcerten, machoachtige taferelen en ongeduldig geweeklaag wanneer ze binnen zitten… maar er zijn al zoveel poezen op zoek naar een fijn huis. Doe daarom mee aan de castratie/sterilisatieactie!

Eén grote kattenfamilie, alleen maar gezellig?
Uw normaal zo lieve poes ontpopt zich onder invloed van hormonen in een mum van tijd tot een ontevreden, klagelijk mauwend monster. De kans is zeer groot dat - wanneer uw krolse poes naar buiten gaat - ze zwanger terugkeert van ‘die mooie, rode kater van hiernaast’. Misschien vindt u het niet zo erg, veel mensen denken immers: we nemen één keer een nestje. Toegegeven: dat is leuk! Kittens zijn lief en schattig. Maar dan? Laat u daarna uw poes steriliseren? En wat gaat u met de kittens doen? Houdt u zelf een kitten en geeft u de andere katjes na acht of negen weken zo maar weg?

Wij, Dier onder Dak, vinden het belangrijk dat u over deze vragen nadenkt, voordat u uw poes laat rollebollen met de rode kater van de buurman. Niet iedere kat komt namelijk in een warm gezin terecht, soms worden ze zelfs gewoon op straat gezet als hun baasje hen beu is. Ook één van uw kittens kan op die manier noodgedwongen opgroeien als straatkat. Juist deze groep, de zwerfkatten, veroorzaakt veel overlast in hun omgeving. Deze katten zijn over het algemeen niet gesteriliseerd of gecastreerd. Eén poes kan in twee jaar tijd voor zo’n 240 nakomelingen zorgen. Dat het aantal zwerfkatten in een rap tempo explosief kan toenemen, hoeven wij u niet uit te leggen.

Actie
Wij, Dier onder Dak, willen graag helpen om de katten te laten steriliseren of castreren, mits een beetje hulp van de baasjes. Dit zal zeker weer een stap vooruit zijn in het voorkomen van kattenleed.
Maak vanaf morgen reeds uw kater of kattin steriel!

Voor meer info :

Neem contact op met Dier onder Dak 0497/ 43 86 20 of met Lucrèce 0494/ 90 88 66

Neem eens een kijkje www.huisdierinfo.be, op deze nieuwe website vindt u ook uitgebreide informatie over het houden van katten en honden (huisdierwijzers). In de loop van het jaar zal deze website aangevuld worden met huisdierwijzers over de meest voorkomende huisdieren.