Sneeuw- en ijzelbestrijding

Patrimonium en wonen

Centrumstraat 8
9870 Zulte
T 09 243 14 08
F 09 243 14 01
openbarewerken@zulte.be
Medewerkers

Zoutstrooirondes

In de winterperiode is het soms nodig om de wegen te strooien. De gewestelijke wegen N43 (Rijksweg, Grote Steenweg, Staatsbaan) en N459 (Oudenaardestraat, Centrumstraat, Kerkstraat) worden door het Vlaamse gewest gestrooid. De gemeentelijke wegen worden gestrooid door personeelsleden van de technische uitvoeringsdienst van de gemeente. Er zijn twee strooirondes met verschillende prioriteit. In eerste instantie wordt steeds de prioritaire zoutstrooironde ( 70.5 kB) gestrooid. Nadien, en als dit noodzakelijk blijkt, wordt ook de secundaire zoutstrooironde ( 76.2 kB) gestrooid. Als er zouttekort dreigt, of als er maar tijdelijke gladheid voorspeld wordt, wordt enkel de beperkte ronde ( 32.9 kB) gestrooid. Er is ook een strooironde voor de fietspaden ( 19.2 kB).

Bij straten waar weinig verkeer door rijdt, heeft het strooien weinig effect.

Bij sneeuwval of ijzel wordt men ook geacht het voetpad (of een verharde berm) vrij te maken tussen zonsopgang en 20 uur. De sneeuw of het ijs wordt opgehoopt aan de rand van het voetpad. Strooizout is te koop in het gemeentelijk magazijn, De Schachelaar 4, 9870 Zulte-Machelen tijdens de openingsuren van het containerpark. De verkoopprijs bedraagt 6 euro per verpakking van 25 kg.

Postbedeling bij slechte weersomstandigheden

De wintermaanden zijn traditioneel erg drukke maanden voor bpost. Het is echter ook een periode waarin de weersomstandigheden de ophaling en uitreiking van briefwisseling ernstig kunnen bemoeilijken.
Als iedereen zijn of haar stukje stoep sneeuw- en ijsvrij houdt, blijft het voor bpost-medewerkers mogelijk om ook in barre omstandigheden in te staan voor een optimale dienstverlening.