Doe mee aan de 10.000 stappenclash!

Van 1 mei t.e.m. 31 mei 2018 neemt Zulte het op tegen meer dan 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar. Ook het gemeentebestuur van Zulte deelt prijzen uit aan de meet: er worden Zultebonnen uitgedeeld aan de 3 beste stappers van de gemeente (3 personen met het meest aantal stappen op het einde van de stappenclash).

Actie!

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost, want meer bewegen hoef je niet alleen te doen.

Sla je slag, want je wint als deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. Elke woensdag is er een prijzenpot voor deelnemers. En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen.


Stap je ‘Zulte’ mee naar de overwinning?

Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt.
SvenSluit je aan bij de groep https://10000stappen.gezondleven.be/groep/zulte.
Geef elke dag je stappen in. Doe dat via de website of app van 10.000 stappen.
Volg de route en tussenstand op de wereldkaart en volg live welke gemeente of stad aan de leiding staat.

Eenvoudig stappen tellen

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be.

Sven Ornelis stapt de campagne op gang
Sven Ornelis is het gezicht van deze campagne en zal het goede voorbeeld geven. Hij is de ideale persoon om de Vlaming te tonen hoe ze hun 10.000 stappen kunnen halen zonder veel extra tijd te moeten vrijmaken. “Ik ben helemaal klaar om samen met alle Vlamingen deze uitdaging aan te gaan,” zegt Sven Ornelis.
De Vlaamse 10.000-stappenclash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid.


Bewegen op Verwijzing

Nood aan een extra duwtje in de rug?
Lynn, de Bewegen op verwijzing-coach in Zulte, helpt je graag op weg! Samen met jou stelt zij een beweegplan op maat op. Vraag meer informatie aan jouw huisarts of op www.bewegenopverwijzing.be. Want elke stap telt!

Doe je mee?

GL_infographic_sedentair_wat_c - kopie
Klik om te vergroten

LOGO_GEZONDPLUs
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws