Fotoproject herdenking WOI

In 2018 zal het 100 jaar geleden zijn dat de gemeente Zulte zwaar getroffen werd tijdens Wereldoorlog I. In Machelen alleen al sneuvelden meer dan 700 Franse soldaten. Daarom besteedt de gemeente Zulte in 2018, samen met een werkgroep bestaande uit leden van de gemeentelijke Erfgoedraad, de Heemkundige Kring en de Oud-strijdersverenigingen, uitvoerig aandacht aan de herdenking van deze Wereldoorlog.

In het Zultse straatbeeld werden 15 levensgrote foto's geplaatst waarbij de geleden oorlogsschade centraal staat. Deze foto's tonen wat er op die exacte plaatsen gebeurde tijdens Wereldoorlog I en wat de gevolgen daarvan waren. De foto's zijn allen vergezeld van korte teksten die meer informatie bevatten. De borden zullen tot het einde van het jaar in het straatbeeld opgesteld staan.

DSC_0892

De fotopanelen werden op woensdag 23 mei 2018 onthuld in aanwezigheid van enkele leden van de werkgroep. Van links naar rechts: André Chanterie, Johan Nachtergaele, Ely Peirs (VOS Zulte), Johan Jaspaert (Geschied- en Oudheidkundige Kring Zulte), Noël Chanterie (KNSB Olsene), Eddy Dubois (VOS Zulte), Schepen voor Cultuur Michaël Vandemeulebroecke en Willy Nachtergaele (Geschied- en Oudheidkundige Kring Zulte)

Meer informatie omtrent de herdenkingsactiviteiten in het kader van Wereldoorlog I kan hier gevonden worden.

Terug naar alle nieuws