Coronaproof zomeraanbod voor kinderen en jongeren

  • 9 juni 2020

Er was lange tijd onduidelijkheid over de invulling van de zomer voor kinderen en jongeren. De laatste 2 veiligheidsraden brachten hierover duidelijkheid. De versoepeling van de maatregelen laat ook ons toe om een aanbod aan leuke vakantiebesteding voor kinderen en jongeren te organiseren. Er werd een volledig coronaproof aanbod aan activiteiten uitgewerkt, waarbinnen de veiligheid en gezondheid van de kinderen voorop staat.

Om het aanbod binnen de opgelegde richtlijnen te laten verlopen, waren enkele wijzigingen ten opzichte van de werking van voorgaande jaren vereist. Alle activiteiten worden dit jaar per week en in vaste bubbels van maximaal 50 personen (deelnemers én begeleiders) georganiseerd. Ouders worden dan ook gevraagd bewust in te schrijven voor activiteiten. Een combinatie van verschillende activiteiten gedurende dezelfde week, zal niet mogelijk zijn. Daarnaast is ook vooraf online inschrijven verplicht.

Het zomeraanbod kent ook heel wat nieuwigheden. Zo valt er voor het eerst in iedere vakantieweek wel iets te beleven, zijn er nu ook op bepaalde momenten 5-daagse kleutersportkampen, worden er ook in Olsene kleutersportkampen georganiseerd en is er extra week speelpleinwerking. Hiermee willen we iedereen een leuke invulling van de zomervakantie aanbieden.

Het volledige zomeraanbod is hier te raadplegen.

Inschrijven voor de activiteiten kan enkel online en dit vanaf maandag 15 juni 2020 om 19.00 uur.